İzmir'de "İhracatta e-Dönüşüm Zirvesi" Gerçekleştirdik!

İzmir'de "İhracatta e-Dönüşüm Zirvesi" Gerçekleştirdik!

Özellikle İhracatta e-Fatura ile ilgili sürece dahil olan tarafların bir araya geldiği ve geçiş öncesinde olası çıkabilecek problemlerin ve senaryoların değerlendirildiği "İhracatta e-Dönüşüm Zirvesi" ePlatform ve Ege İhracatçılar Birliği organizasyonunda Gelir İdaresi Başkanlığı katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu, sınırlı kapasite sebebiyle kayıtların durdurulduğu seminere 100'den fazla firmadan 200'den fazla katılım gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk'ün yaptığı seminerde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Gümrük İşlemleri Kılavuzu ile ilgili maddeler taraflarca değerlendirilerek kılavuzda yazılanlarla sahadaki uygulamalar karşılaştırıldı ve 100'e yakın soru cevaplandırıldı. Bazı sorular ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile değerlendirilmek üzere not alındı.

Burada değerlendirilen konular ile yayınlanmış olan Gümrük İşlemleri Kılavuzunda güncelleştirmelerin ve eklemelerin yapılacağının belirtilmesi, düzenlenmiş olan etkinliğin hedefine ulaştığını gösterdi.

Katılımın en dikkat çekici başlığı ise İhracatta e-Fatura düzenleyecek olan firmalar için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sınırlı özelliklere sahip GİB Portal üzerinden İhracat e-Fatura'sı düzenlenme imkanı sağlanacağının belirtilmesi ve detaylarının aktarılması oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Gelir İdaresi Şube Müdürü Şahin Engin Uysal'ın tarafından katılımcılara İhracatta e-Fatura dışında e-Defter ve e-Arşiv ile ilgili genel bilgilendirme yapılarak 2017 yılında uygulamaya geçilecek e-İrsaliye ile ilgili düzenlemeler ilk ağızdan anlatıldı.

Katılımcıların bu konularda merak ettikleri tüm soruların cevaplarını aldıkları etkinliğimizde yeni uygulamaların avantajları ve kullanım yöntemleri anlatılmış oldu.

Seminerin devamında ePlatform Genel Müdürü Taylan Portakaldalı ise Bulut Şirket platformu ile, şirketlerin ihtiyacı olan tüm IT çözümlerine bulut teknolojisi üzerinden kolay, hızlı ve maliyet avantajları ile faydalanabileceklerini ve yasal geçerliliği olan elektronik belgelerinin güvenle nasıl saklanabileceği hakkında bilgiler verdi. Ayrıca ePlatform Bulut Şirket'te tüm e-Dönüşüm uygulamalarının tek bir portal üzerinden nasıl hizmet verdiği ve kişilere göre farklı yetkilendirmelerle güvenliğin nasıl sağlandığı anlatıldı.

Bu etkinlikteki tüm soruların cevaplarını çok yakında web sitemiz ve tüm sosyal medya hesaplarımız üzerinden yayınlayacağız. Etkinliklerimiz ve güncel mevzuatlarla ilgili duyurularımızı öncelikli takip edebilmek için bizi web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

  • Etkinlik ile ilgili Ege İhracatçılar Birliği Basın Duyurusu için tıklayınız.