Alıcısına elektronik araçlar vasıtasıyla gönderilmek üzere elektronik belge biçiminde oluşturulmuş elektronik bileti ifade etmektedir.
Vergi Usul Kanunu tebliği ile kara ve deniz yolu ile şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığında elektronik bilet kullanımı başlamıştır. Ayrıca kara yolu yolcu taşımacılığı yapanlar elektronik yolcu listesi de düzenleyebilmektedir.
e-Bilet ile müşterilerinize biletlerini online ortamda ileterek kurumsal yapınıza uygun bir çözüm sunmuş olursunuz.
e-Bilet olarak müşterilerinze ilettiğiniz biletlerin, kaybolması veya başka kişilerin eline geçmesi mümkün değildir. Müşterileriniz biletlerine e-Postaları üzerinden istedikleri zaman ulaşabilirler.
e-Bilet kullanmaya başlayarak sayfalarca kağıt tüketiminden ve basım maliyetinden tasarruf etmiş ve ağaçların yok olmasını önlemiş olursunuz.
Kara ve deniz yolu ile şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığında elektronik bilet kullanımı başladı. Ayrıca kara yolu yolcu taşımacılığı yapanlar elektronik yolcu listesi de düzenleyebilmektedir.
a) Tüzel kişi mükelleflerin 397 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen elektronik fatura uygulamasından yararlanma iznine sahip olmaları, gerçek kişi mükelleflerin ise güvenli elektronik imzaya sahip olmaları,
b) 415 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde açıklanan usul ve esaslara uygun olarak, söz konusu mükelleflerin elektronik bilet ve elektronik yolcu listesi düzenleme ve elektronik biletleri yolculara sunabilme konusunda hazırlıklarını tamamlamış olmaları,
c) 415 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin (8) numaralı bölümünde belirlenen raporlama ihtiyaçlarının karşılanması hususunda gerekli altyapı ve hazırlıklarını tamamlamış olmaları
gerekmektedir.