e-Arşiv Kullanımı Zorunlu Mudur?

e-Arşiv Kullanımı Zorunlu Mudur?

e-Arşiv Kullanımı Zorunlu Mudur?

e-Arşiv, e-dönüşüm süreçlerinin hayatımıza girmesiyle birlikte adını sıklıkla duyduğumuz bir sistemdir. e-Fatura bildiğiniz üzere yıllık belli cirosu olan firmaların kullanmasının zorunlu olduğu bir uygulama olup, e-arşiv faturanın tam olarak ne olduğu ile halen kafalarda soru işaretleri bulunmaktadır. Peki kimler e-arşiv kullanabilir, kimler için zorunlu halde bu konu hakkında bilgi vermek istedik.

Ben e-Arşive mi yoksa e-Faturaya mı geçmeliyim?

Aradaki farkı anlatmak gerekirse: e-fatura ve e-arşivin işleyiş olarak birbirinden pek bir farkı yoktur. Aralarındaki tek fark kime ne için gönderildiğidir. e-Fatura’yı tanımlamak gerekirse, e-Fatura sistemini kullanan iki firmanın birbirine gönderdiği fatura çeşididir. Fakat iki firmadan biri e-Fatura kullanıcısı değil ise gönderilen fatura çeşidi e-Arşiv faturadır. Örnek vermek gerekirse, e-ticaret sitesi üzerinden yaptığınız alışverişlerde eğer e-fatura uygulaması kullanmayan bir firma değil veya son tüketici iseniz size kesilecek olan fatura çeşidi e-Arşiv fatura olacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus bir işletmenin hangi şartlar altında e-Arşiv Fatura uygulamasını kullanması gerektiğidir.

Yazının devamı için tıklayınız.