2016 IDC Dijital Perakende Konferansı’nda Elektronik Dönüşüm Anlattık!

2016 IDC Dijital Perakende Konferansı’nda Elektronik Dönüşüm Anlattık!

2016 yılı “IDC Dijital Perakende Konferansı”, 9 Kasım 2016 tarihinde Wyndham Grand Levent Hotel’de düzenlenen geniş katılımlı etkinlik ile gerçekleştirildi.

Google, Intel, Microsoft gibi teknolojiye yön veren katılımcıların yanında THY, Migros, Koçtaş, Mudo, Metro, Boyner, Banvit gibi perakende sektörünün önde gelen firmalarının katılım sağladığı etkinlik kapsamında, perakende sektöründe BT ve iş stratejileri, dönüşüm ve inovasyon programları, müşteri odaklı stratejiler, e-Ticaret, çoklu-kanal stratejiler ve elektronik dönüşüm konularında etkin sunumlar gerçekleştirildi.

Konferans kapsamındaki katılımcılara ise e-Dönüşüm alanında bilgi vermek amacıyla “Türkiye’de Elektronik Dönüşüm” başlıklı sunumuyla ePlatform adına Ar-Ge ve Yazılım Geliştirme Müdürü Muhammed Yetginbal katılım sağladı. Sunum kapsamında Türkiye’de devam etmekte olan güncel elektronik dönüşüm süreçlerinden genel bilgiler aktarılırken, özellikle e-Defter, e-Fatura ve e-Arşiv süreçleri, bu süreçlerin perakende sektöründeki yansımaları ve ulaştıkları güncel hacimler ile ilgili olarak detaylı bilgi sağlandı. Sunum kapsamında ayrıca 2017 yılı ve takip eden süreçte gündem olan ihracatta e-Fatura ve e-İrsaliye ile ilgili gelişmeler paylaşıldı.